Vergeet niet bedrijfsmaterialen te vervangen

Als bedrijfseigenaar ben jij continu naar manieren op zoek om processen te stroomlijnen, optimale winst te behalen en te scoren. Hierdoor verliezen wij business owners nog wel eens andere zaken uit het oog. Denk bijvoorbeeld aan de tevredenheid van het personeel en de staat van voorwerpen die regelmatig worden gebruikt. Daarom sta ik vandaag even stil bij de bedrijfsmaterialen. Het is namelijk ook voor jouw bedrijf belangrijk dat je met de tijd mee blijft gaan. Ik zal een aantal voorbeelden geven van producten en materialen waarvan het makkelijk is om te vergeten dat je ze ook moet vervangen of zelfs vernieuwen. 

Gewoontedieren

Ten eerste licht ik even toe waarom het met enige regelmaat voorkomt dat we dit soort dingen vergeten. Je moet namelijk begrijpen dat wij mensen gewoontedieren zijn. Wanneer we een bepaald ritme hebben of een bepaalde handelingssequentie, dan zijn we geneigd deze steeds te herhalen. We voelen ons daar prettig bij. Dit is ook een van de redenen waarom veel mensen terughoudend of zelfs bang reageren op grote veranderingen. Het gevaar van een gewoontedier zijn, is dat je vast blijft zitten in dezelfde routines. Je wordt op den duur blind voor kleine veranderingen zoals de slijtage van gebruiksvoorwerpen. Daarom is het belangrijk dat je als bedrijfseigenaar van tijd tot tijd even kritisch kijkt naar de bedrijfsmaterialen. 

Voorbeelden

Natuurlijk is het afhankelijk van de branche waarin je werkt wat voor spullen je eventueel moet vervangen of repareren.  Werk je bijvoorbeeld als monteur? Dan is het belangrijk dat je een goed gevulde werkkar hebt met al het gereedschap. Ben je juist werkzaam als vrachtwagenchauffeur en sta je dagelijks te laden en lossen? Goede rolcontainers zorgen ervoor dat jij  goed kan blijven werken en geen lichamelijke klachten oploopt. Vooral bij fysiek intensief werk is het van groot belang dat alle spullen goed werken en up-to-date zijn met eventuele onderhoudsbeurten. Daarom kopen bedrijven in de logistieke sector vaak hun producten in bulk in. Vroeger was dat nogal vervelend, maar dankzij het internet is ook dat met een klik op de knop geregeld. 

Voordelen op de lange termijn

Nu hoor ik een aantal van jullie al denken: waarom zou ik investeren in dat soort zaken? Omdat het je behoorlijk wat pluspunten kan bezorgen op de lange termijn. Zoals ik al zei is het bij fysiek intensief werk verplicht dat er veilige werkomstandigheden zijn. Goede apparaten, materialen en spullen zijn daar zeker onderdeel van. Doe je dit niet? Vervang je niet op tijd foutieve producten? Dan bestaat de kans dat het van kwaad tot erger kan gaan. Een ongeluk op de werkvloer of een fikse boete wil je vanzelfsprekend liever voorkomen. Ook werken je werknemers prettiger, veiliger, en daardoor effectiever als er goede spullen zijn. Vergeet daarom niet bedrijfsmaterialen te vervangen als dit nodig is!