Een schildercursus als bedrijfsuitje

Wil je een rustig en vermakelijk bedrijfsuitje boeken? Ben je op zoek naar een creatieve en ontspannen manier om je team te vermaken? En om een heel andere kant van je collega’s te zien dan je tot nu toe kende? Geef jullie dan op voor een schildercursus. In een workshop van meerdere uren kunnen jij en je collega’s laten zien welke creatieve impulsen jullie in huis hebben. En met een beetje goede wil een waar kunstwerk creëren. Of in ieder geval gewoon een leuke tijd hebben met elkaar!
Bedrijfsuitje

Waar kan je een schildercursus als bedrijfsuitje boeken

In meerdere steden en ook in sommige dorpen zijn kunstenaars die deze workshops aanbieden. Een kunstenaar die ervaring heeft met lesgeven of een schilderdocent ontvangt jullie, en laat jullie kennismaken met de materialen die hij in zijn eigen werk gebruikt. Bij deze cursussen zijn over het algemeen ook cateringopties (of in ieder geval een lekker drankje) inbegrepen.

Wat schilder je bij een schildercursus

Bij deze bedrijfsuitjes maakt elke deelnemer een eigen schilderij. Sommige aanbieders laten jullie op locatie schilderen in de natuur, waarbij je een landschap probeert na te maken. Het bekende stilleven met fruitschaal is ook een populair onderwerp, of je schildert in de stijl van een populaire artiest zoals Keith Haring. En sommige kunstenaars laten je team een naaktmodel schilderen, wat de dag natuurlijk extra spannend maakt. Je werkt hierbij met een echte schildersezel en een canvasdoek. De gebruikte materialen zijn vaak kwasten en acrylverf, maar er worden soms ook aquarelwerken en olieverfschilderijen gemaakt. Na afloop bespreken jullie samen de resultaten, en kan je elkaars schilderijen de hemel in prijzen – of er samen om lachen onder begeleiding van een afscheidsdrankje.

Wat kost een schildercursus als bedrijfsuitje

Afhankelijk van de duur en het aantal personen kost een schilderworkshop zo’n € 50,00 tot € 100,00 per persoon. Daarbij is een volledig diner inbegrepen. Zonder diner zijn de workshops goedkoper. Bij dit bedrag zijn alle benodigde materialen inbegrepen. Houd er rekening mee dat de docent vaak een maximum stelt aan het aantal personen dat mee kan doen, bijvoorbeeld 20 of 30.