Een opleiding cliëntvertrouwenspersoon is zeer waardevol

Een opleiding cliëntvertrouwenspersoon (CVP) biedt grote meerwaarde voor de cliënt of medewerker, de vertrouwenspersoon zelf en de organisatie waar hij of zij werkzaam is. Ik heb het geluk dat ik deze opleiding heb mogen volgen en dat ik nu enkele jaren werkzaam ben als cliëntvertrouwenspersoon. Zelf merkte ik dat het voor mij niet in één keer duidelijk was voor welke rol en taken een cliëntvertrouwenspersoon ingezet kan worden. Achteraf weet ik natuurlijk precies wat alles inhoudt maar daar is wel een opleiding cliëntvertrouwenspersoon aan vooraf gegaan. Ben je benieuwd naar de rol, werkzaamheden en bevoegdheden? Lees gauw verder en bedenk of deze opleiding misschien ook iets voor jou is! 

De opleiding cliëntvertrouwenspersoon volg je in enkele dagen

Organisaties bestaan vaak uit ontzettend veel mensen. Deze mensen dienen allemaal met elkaar samen te werken en het kan voorkomen dat er wel eens dingen stroef verlopen. Zo kan het gewenst zijn om intern een vertrouwenspersoon aan te stellen die zich buigt over bepaalde zaken. Dit heeft als voordeel voor de werkgever dat iedereen weet bij wie hij of zij terecht kan met een probleem. Ongewenste omgangsvormen kunnen bijvoorbeeld worden aangepakt en in het vervolg worden voorkomen. Ook is het prettig om te weten dat werknemers zich minder gauw ziek zullen melden als zij zich prettig voelen op hun werk. Ik heb de opleiding cliëntvertrouwenspersoon zelf gevolgd en heb binnen enkele trainingen en leerdagen mijn certificaat behaald. 

De voordelen op een rij

Zelf ben opgeleid bij Opleidingvertrouwenspersoon.nl omdat zij zich hebben aangesloten bij de Landelijke Verenigingen van Vertrouwenspersonen. Hierdoor wist ik dat ik bij een geaccrediteerde opleiding ondergebracht werd. Ik heb hierdoor nooit meer discussie over mijn vakbekwaamheid, ik word extern gecontroleerd en ook kan ik altijd in gesprek met vertrouwenspersonen van andere organisaties. Daarnaast heb ik mijzelf bij de opleiding cliëntvertrouwenspersoon ontwikkeld in een vakgebied dat ik erg interessant vind. Ik heb gemerkt dat mijn zelfvertrouwen, kennis van integriteit, visie en overtuiginskracht enorm zijn toegenomen. Hierdoor ben ik van grote meerwaarde voor de organisatie waar ik werkzaam ben en ook kan ik de mensen om mij heen goed helpen met zaken waar zij tegenaan lopen. Ik zou de opleiding cliëntvertrouwenspersoon dan ook aan iedereen willen aanraden omdat ik merk dat ik er als persoon enorm van ben gegroeid. Door mij veel te blijven inlezen en af en toe cursusonderdelen te herhalen ben ik op de hoogte van alle laatste trends en ontwikkelingen. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik deze stap heb genomen en ik dagelijks actief mag zijn als cliëntvertrouwenspersoon.