De duivel in de details: kleine bedrijfskosten die ophopen

Freelance bedrijfje tot groot bedrijf

Een van de dingen die ik heb ervaren als iemand de een klein, freelance bedrijfje is begonnen dat is uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan honderd werknemers is de manier hoe je met geld binnen je bedrijf omgaat verandert. Wanneer je een freelance bedrijfje bent let je op elke cent. Wanneer je omzet jaarlijks een paar miljoen is let je niet meer zo op de kleintjes. Dit is natuurlijk aan de ene kant een voordeel aangezien elke cent tellen ook tijd kost. Een groot bedrijf met visie de toekomst in sturen is belangrijker dan elke cent tellen. Desondanks is een nadeel dat er veel geld wat winst had kunnen zijn verloren gaat in de kleine dingen. Vele kleine dingen die bij elkaar optellen wordt toch een groot bedrag.

Veel kosten in kleine hoekjes

Hier daarom een aantal tips om geld te besparen zodat je aan het eind van de maand meer winst overhoudt. Een van de dingen waar veel bedrijven veel geld aan verliezen zijn cartridges en papier. Het is ongelofelijk hoeveel papier er nog wordt geprint in dit digitale tijdperk. Heel veel geld kan bespaard worden door minder te printen. Het is natuurlijk niet helemaal onmogelijk om niet meer te printen maar zelfs dan zijn er manieren om hier geld op te besparen. Zo kan het bijvoorbeeld al gigantisch veel geld besparen door de juiste printer en cartridges te kiezen.

Gebruik technologie

Je kunt ook technologie gebruiken om andere kosten binnen je bedrijf te verminderen. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om gebruik te maken van skype en google voice in plaats van te betalen voor een dure telefoonverbinding. Een andere plek waar veel kosten bespaard kunnen worden is als het gaat om klantenservice. Klantenservice is te belangrijk om niet te doen en daarom moet je er altijd voor zorgen dat de kwaliteit van je klantenservice op hoog niveau is. Maar er zijn wel degelijk manieren om te besparen. Klantenservice is tegenwoordig steeds goedkoper te outsourcen en dit is meestal een stuk goedkoper dan zelf een team bouwen.

Daarnaast kan het ook voordeliger zijn om freelancers in te huren. Zeker taken zoals de jaarlijkse belastingaangifte die slecht een of twee maanden relevant zijn kunnen het best uitbesteed worden. Waarom zou je een expert voor het gehele jaar inhuren als je die expert slechts twee maanden nodig heeft. Dit zijn allemaal manieren om de kosten omlaag te krijgen en zoveel mogelijk winst over te houden.