Alles wat je wil weten over een compressor

Wat is een compressor en waar wordt een compressor eigenlijk voor gebruikt? Alles hierover lees je nu! Een compressor is een apparaat dat wordt gebruikt om lucht te comprimeren. Wat een compressor dus eigenlijk doet is het creëren van luchtdruk. Dit kan op allerlei verschillende manieren worden gedaan. Compressoren worden in verschillende sectoren gebruikt. Ze zijn vooral erg bekend bij de agrarische sector. In elke sector is er een ander soort compressor nodig. Het belangrijkste verschil tussen al deze soorten is dat ze allemaal op een andere manier de gewenste druk uitbrengen.

Hoe werkt het?

Door een compressor wordt lucht op een bepaalde druk gebracht. De luchtdruk wordt dan uitgedrukt in bar. De luchtdruk kan hierdoor gerealiseerd worden van 6 bar of zelfs nog meer. Dit hangt natuurlijk af van welke compressor je hebt. Wat belangrijk is, is dat er constant luchtdruk aanwezig moet zijn wat gegenereerd kan worden. Als dit niet het geval is, is de kans groot dat het systeem uitvalt en je er dus niets mee kan. Daarom wordt er ook aangeraden om je compressor aan te sluiten op een ketel. Een ketel zorgt er namelijk voor dat de lucht op de gewenste luchtdruk wordt gehouden en het systeem dus door kan draaien. Dit zorgt ervoor dat je de ketel gebruikt als buffer.

Verschillende soorten

Zoals er al eerder benoemd werd, is dat er verschillende soorten compressors zijn. Een van de meest bekende is de zuigercompressor. Zoals de naam al zegt: deze compressor kan lucht doormiddel van zuigers op druk brengen. Dit is een van de meest populaire die je zal tegenkomen. Daarnaast heb je nog de wel bekende schroefcompressors. Deze soort brengen de lucht op de juiste druk doormiddel van schroeven. De lucht wordt op druk gebracht door twee parallel geplaatste schroeven. Ook deze soort verklaart zijn naam weer erg goed. Naast deze soorten heb je nog schoepencompressors, membraamcompressors, ga zo maar door. Je kan dus wel zeggen dat het een brede markt is.

Omdat het een brede markt is, zijn er ook veel aanbieders. Merken zoals Airpress en Greenworks zal je veel voorbij zien komen. Onder deze merken heb je dan ook meerdere series, dus te weinig keus zal geen probleem moeten zijn. Deze merken vertegenwoordigen dat ze kwaliteit en service erg belangrijk vinden en bieden daarom vrijwel alles aan wat je nodig zal hebben voor de praktische werkzaamheden. Wil je een compressor voor eigen gebruik of voor de zaak? Hier kan je zeker terecht!