Het ouderlijk huis opknappen voor de verkoop

Voor het huis van mijn ouders zijn wij momenteel een plan aan het maken. Mijn lieve moeder is helaas 3 maanden geleden overleden en het ouderlijk huis zal verkocht moeten worden. Helaas wilde mijn moeder in de afgelopen jaren niet toegeven aan het opknappen van het huis, al is het huis daar echt wel aan toe. Om zo veel mogelijk te kunnen vragen al zijnde vraagprijs, willen we zelf nog even het huis opknappen. We zijn nu verschillende offertes aan het aanvragen voor de keuken opknappen, traprenovatie kosten en de badkamer. De muren verven we zelf weer lekker strak wit en de vloer zal op 3 verdiepingen opnieuw gelegd worden door een vriend.

 

 

Offertes verschillen behoorlijk van elkaar

Het valt dan wel erg op dat de offertes behoorlijk uit elkaar liggen. Zo vroeg een werkman 5000 euro voor het opknappen van de badkamer exclusief materialen, de volgende die reageerde al 8000 euro. Het blijft dus zoeken naar de juiste vakman. Daarnaast hoop je dan maar dat zij goed werk afleveren want ja, de ene vakman is de andere niet. Al snel kreeg ik de tip van vrienden om eens te kijken op een website waar je met één aanvraag meerdere vakmannen kon bereiken. Hierbij kreeg ik erg veel reacties op mijn “klus” zoals zij het daar noemen. Voor de traprenovatie kosten wilde ik daar ook informatie over inwinnen. De keuken was inmiddels geregeld bij een lokale keukenboer die de keuken gratis komt installeren. Levertijd van de keuken was ook maar 6 weken dus dat scheelt ook weer een hoop tijd. We moesten er wel zelf voor zorgen dat de huidige keuken verwijderd zou worden. Gelukkig is slopen niet zo lastig dus we gingen akkoord met de afspraak.

 

 

Traprenovatie in volle gang

Na een korte research opzoek naar je juiste prijs voor de traprenovatie, vonden we een goede jonge vakman die het erg graag voor ons wilde doen. De traprenovatie kosten vielen bij deze man ook wel mee. De materialen zouden we zelf halen bij de bouwmarkt, hij vertelde ons precies wat wij nodig hadden. Hij vertelde dat hij nog in opleiding is bij zijn baas voor het leggen van de trappen. Onlangs dat hij al bij meer dan 50 klanten zelfstandig de trappen aan het leggen is geweest, blijft het een stagiair voor ongeveer een jaar. Omdat hij niet zo veel verdiend op dit moment, doet hij dit soort klussen buiten de werktijden om. Slimme jongen. We zijn benieuwd naar het eind plaatje.