Ongedierte en insecten tijdens de zomerperiode

In de zomer periode vliegen de wespen, bijen en muggen ons om de oren. En dat is soms om gek van te worden. Veel mensen zijn bang voor bijen en wespen omdat hun steek erg pijn kan doen. Zeker als u allergisch bent voor een wespensteek of een bijensteek kan het u belemmeren in dingen. De meeste wespen ziet u in de maand augustus. En zeker in combinatie met warmte temperaturen en het zonnetje kan het lastig zijn om lekker op een terrasje wat te eten of te drinken. We krijgen niet alleen te maken met wespen en bijen maar er zullen in het voorjaar ook weer andere insecten om de hoek komen kijken.

Insecten

De lente wordt vaak gezien als een nieuw begin. Een aantal soorten ongedierte vindt dit jaargetijde een goede start om uw huis of bedrijf lastig te vallen. Veel voorkomend ongedierte in de lente zijn: Kleermotten, Duiven en Kakkerlakken. Maar niet alleen in de lente zal u nieuwe insecten tegen komen. Helaas bent u niet de enige die geniet van de lange dagen en het warme weer. Een handjevol ongedierte geniet met u mee tijdens de zomermaanden. Veel voorkomend ongedierte in de zomer zijn: Muggen, Mieren, Kakkerlakken, Vliegen en zoals hierboven al vernoemd wespen, bijen en hommels. Zorg ervoor dat u een hor voor uw open raam hebt zodat u geen last zult hebben van al deze insecten in uw kamer. Mieren kunnen ook een grote last zijn in uw tuin. mieren bestrijden kan daarom het best om aaltjes tegen mieren te gebruiken.

Ratten en muizen

Insecten zijn natuurlijk al erg vervelend. Maar ratten en muizen zijn voor sommige mensen nog erger. Het belangrijkste advies bij muizen bestrijden is laat geen eten rondslingeren! Laat ook geen volle vuilniszakken buiten staan want voor u het weet zit er een rat aan te knagen. Ook vogelzaad en honden- en kattenvoer kan ratten en muizen aantrekken. Ruim het voer op en zorg dat het goed opgeborgen is. Zorg er ook voor dat uw tuin en oprit netjes is. Zo krijgen de ratten en muizen niet de kans om zich te verschuilen in oude bladeren of andere hoekjes. Muizen zijn zo flexibel dat ze door een kier van 5 millimeter kunnen kruipen. Zorg er daarom voor dat alle kieren en gaten gedicht worden. Doe dit het liefst met staalwol zodat muizen er niet doorheen kunnen knagen. Als een muis zich nou toch naar binnen heeft gewurmd is een muizen bestrijding team er zo snel mogelijk bij om de muis op een veilige manier te vangen of te bestrijden.