Het volgen van een cursus

Het wordt tegenwoordig steeds populairder: het volgen van een training. Er komen steeds meer manieren om nieuwe kennis te verkrijgen. Ook dit in combinatie met een deeltijd of zelfs voltijdbaan. Zeker online leren is iets wat steeds populairder en populairder wordt. Hier wordt sterk in geloofd dat dit goed werkt en er zijn veel positieve recensies over. Daarom hebben wij wat redenen voor je op een rijtje gezet waarom het volgen van een training positief kan zijn.

Leren waar je wil

Je bent niet meer verplicht om naar school te gaan, te moeten reizen en moeite te moeten doen om ergens te komen. Een onlinecursus of training vindt online plaats en kan je dus zelf volgen waar je wil. Sommige vinden thuis fijn, in je werkkamer of in een café. Dat is een persoonlijke voorkeur. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een wifiverbinding.

Leren wanneer je wil

Het fijne aan een onlinecursus is dat er niets is vastgesteld qua tijden. Je kan dit dus ook geheel zelf inrichten. Als jij een onlinecursus volgt in combinatie met een drukke baan, is het logisch dat je de ene week meer tijd heeft dan de andere week. Daarom kan je dus zelf indelen wanneer je aan je onlinecursus wilt zitten. Je kan dus dag en nacht de cursus volgen, wanneer het jou uitkomt. Heb jij dus onverwacht een dag vrij, of vallen er afspraken weg? Dan kan je extra tijd besteden aan de cursus die je volgt. Het is dan ook wel duidelijk dat je dit ontzettend gemakkelijk kunt combineren met je baan, of desnoods met een voltijd studie die je nog volgt.

Wel is het goed om rekening te houden dat als je eenmaal begint aan een les, je er wel genoeg tijd voor hebt. Je moet je wel goed kunnen inleven in de les, anders komt de kennis ook niet per se binnen. Het vraagt vanzelfsprekend wel aandacht van je.

Prince2 cursus

Als projectmedewerker of toekomstige projectmanager wil je natuurlijk je projecten met succes afronden. Een prince2 cursus kan je daarbij helpen. Ook dit is een onlinetraining waarbij je 7 aspecten gaat leren. Een van deze aspecten is welke aanpak je het beste kunt gebruiken bij projecten, de realisatie van projecten, etc.  Ook de relatie van projecten, de businesscase, een goede projectorganisatie en realistisch plannen hoort erbij. Je sluit de onlinetraining af met het behandelen van het belang van een goede projectfasering. De prince2 cursus staat dus vooral in teken voor de projectmedewerkers, of zelfs projectmanager.