Een goede houding achter jouw bureau.

Het is een van de belangrijkste dingen waar je aan moet denken. De houding die je aanneemt. En dan hebben we het niet over de houding als in gedrag, al is die soms ook wel erg belangrijk. Maar als in de houding hoe je zit en hoe je staat. Want neem je de verkeerde houding aan, dan kan je hier op latere leeftijd, of na langere tijd, veel last van krijgen. Dat is natuurlijk niet iets wat we willen. Want ook als we ouder zijn willen we nog de activiteiten doen waar we dol op zijn, zonder enige problemen. Dus zorg er daarom altijd voor dat je de juiste houding aanneemt. Maar waar kan je allemaal rekening mee houden om een juiste houding aan te nemen?

De juiste stoel. 

Je zal het ongetwijfeld al heel vaak gehoord hebben, en dan bedoelen we ook ‘heel vaak’. Want er is bijna niets belangrijkers dan een goede bureaustoel achter jouw bureau of tafel. Wanneer jouw stoel te hoog, of juist te laag staat, heb je eerder de neiging om onderuit gezakt te gaan zitten. Dat is niet de bedoeling. Hierbij zorg je er namelijk voor dat je met een gebogen rug zit. En hier kan je op latere leeftijd last van krijgen. Want uiteindelijk slaat het niet alleen op je rug, maar juist ook op je nek. Zorg er daarom altijd voor dat je benen in een hoek van 90 graden staan. Dan ga je automatisch ook rechter zitten met jouw rug. Dat scheelt al een hoop. Zo kan je ook er voor kiezen om een grote bal te nemen om op te zitten, in plaats van een bureau stoel. Omdat je meer je evenwicht moet zoeken tijdens het zitten, ga je gelijk een stuk rechter zitten. 

Een verstelbare tafel.

Iets waar je ook aan kan denken, is een verstelbare tafel. Het is namelijk belangrijk, als je de hele dag zit voor je werk, om af en toe even te gaan staan. Loop een rondje door kantoor, een extra plaspauze of maak een kleine wandeling na de lunch. Dat is ook nog eens gelijk goed voor de stoelgang. Maar je hebt ook verstelbare bureau’s/tafels. Dan kan je tijdens het werken een keer staand werken. Je kan hem op de juiste hoogte zetten zodat je rechtstaat en zo alsnog goed kan werken.

Dus wil jij graag een goede houding hebben? Begin bij de juiste bureaustoel, dat maakt al een groot verschil.