Een adwords professional in huis

Adwords professionals zijn tegenwoordig een stuk minder schaars dan voorheen. Maar wat doet een adwords professional nou precies, en waarom is dat handig voor jouw bedrijf om er een aan je zijde te hebben staan? Een adwords professional zorgt ervoor dat jij bovenaan in google komt te staan. Maar dan echt bovenaan, met je advertenties. Een specialist zorgt ervoor dat de campagnes die voor jouw bedrijf worden uitgezet op internet zo rendabel mogelijk worden. Hierdoor is het de bedoeling dat het uiteindelijk meer geld opbrengt dan dat het je kost.

Zelf je adwords beheren en de problemen die het meebrengt

Het gebeurt heel er vaak dat mensen adwords zelf proberen te doen met weinig, of alleen de basis kennis ervan. En het gebeurt vervolgens ook erg vaak dat er na een paar maanden het geprobeerd te hebben, er alleen maar geld verdwijnt omdat er mensen wel op je advertentie klikken, maar niet converteren. Dit resulteert vaak in uiterste frustratie en een sceptisch beeld over de campagnes. Als jij een sceptisch beeld hebt ontwikkeld, adviseer ik er zo snel mogelijk vanaf te stappen.

Adwords campagnes zijn namelijk niet gemaakt om jou als ondernemer er in te luizen en het geld uit je broekzakken te klikken. Het probleem voor jou als ondernemer is gewoon dat er erg veel experts op de markt zijn nu, die hun campagnes beter in elkaar kunnen zetten dan jij, waardoor zij jouw conversies krijgen. Maar niet getreurd, ook hier is een oplossing voor.

Kennis verbreden, of expert inhuren

De keuze is aan jou: er zijn 2 manieren om toch veel conversies uit je adwords te halen zonder dat het meer kost dan het oplevert. De eerste optie is het verbreden van je eigen kennis. Er zijn nu zoveel specialisten op de markt omdat google de cursussen, toetsen en certificeringen gratis aanbied. Dit doet google natuurlijk heel slim, omdat er dan indirect heel veel mensen voor google werken. Dit is allemaal online te doen en te toetsen, maar het probleem is wel dat dit aardig wat tijd kost om volledig onder de knie te krijgen. De toetsen zijn hierom ook niet heel makkelijk, en moet de toets met 80% vragen goed behaald worden om je certificaat te ontvangen.

Naast de zelfstudie optie is er natuurlijk ook de optie om een van deze gecertificeerde adwords professionals in te huren. Deze experts hebben hun fundamentals uiteraard allemaal gehaald, en daarbij vaak ook nog extra certificeringen. Zij kunnen er voor jou voor zorgen dat het gebruiken van adwords helemaal zo gek nog niet is!