Wanneer draag je een poloshirt?

Over het algemeen zijn de meningen nogal verdeeld over wanneer het geoorloofd is een poloshirt te dragen. Dit komt doordat dit type shirt er in vele uitvoeringen en materialen is, en daarom zowel een luxe als een zeer casual uitstraling kan hebben. De meeste mannen neigen echter naar de casual look wanneer ze voor een poloshirt kiezen, en welk omdat zo’n shirt een kraagje heeft, en dus niet gecombineerd kan worden met een net overhemd. Maar hoe zit dat dan in de zomer, als het super warm is en je absoluut geen lange mouwen wilt dragen?

Een poloshirt voor in de zomer

Als je naar je werk geacht wordt er netjes uit te zien, maar je hoeft niet perse in pak, dan spreekt het voor zich dat je een mooie jeans met een nette blouse draagt. In de zomer echter, kun je last krijgen van die lange mouwen, en dan is een mooi poloshirt de perfecte oplossing. Deze heeft doorgaans drie knoopjes, waarvan je er twee dient te sluiten. Open je deze tot onderaan? Dan ziet het er veel te casual uit, en is het niet geschikt voor naar je werk. Let er ook op dat je een neutrale kleur kiest, en dat het poloshirt van een mooie stof is gemaakt, anders kan het wat simpel en goedkoop ogen.

Combineer je polo met een mooie trui

Je zou denken dat een poloshirt door zijn korte mouwen alleen geschikt is voor in de zomer, maar niets is minder waar. Juist doordat het shirt een kraagje heeft kun je hem goed combineren met een trui. Als je voor twee kleuren kiest die goed bij elkaar passen (bijvoorbeeld twee tinten blauw, of grijs met zwart), dan ziet het er zeer verzorgd uit. Het is daarbij belangrijk dat je voor een trui met een V-hals kiest, want als de hals te hoog zit is er geen plek voor het kraagje van de polo, en dat zit meestal niet erg lekker. Wordt het echt heel koud? Kies dan voor een poloshirt met lange mouwen. Deze zijn wat minder makkelijk verkrijgbaar, maar het is zeker niet onmogelijk een paar mooie exemplaren te vinden!

Samenvatting

Kort gezegd kun je concluderen dat het poloshirt het meest geschikt is voor casual gelegenheden, maar als je hem op de juiste manier combineert kun je hem ook gerust naar je werk dragen. Mits je nette (en schone!) schoenen en een mooie kwaliteit broek draagt zie je er stijlvol en professioneel uit. Moet je op het werk in pak? Dan kun je het natuurlijk wel vergeten met een polo, en moet je echt voor een mooi overhemd kiezen onder je colbert!