Thuis een laminaat vloer

Als jij de trotse eigenaar bent van een woning, dan zijn er wanneer het op het interieur aankomt eindeloos veel keuzes. Welke kleur verf komt er op de muren? Of word het toch behang. Wil jij een strakke laminaat vloer, of toch liever een stijlvolle tegelvloer. En dan is er altijd ook nog de optie van een warm tapijtje. Een kookeiland of een bar in de keuken, de slaapkamer op zolder of naast de badkamer. Kortom, er is een eindeloos scala aan keuzes die allemaal door jou gemaakt moeten worden. Vandaag gaan wij hier de voordelen bespreken van laminaat onder de voeten.

Waarom laminaat onder de voeten?

Wanneer het in jouw lawine aan keuzes op de keuze van de vloer aankomt, zijn er verschillende opties. En dan moet je dat, afhankelijk van de grootte van je huis, ook nog per verdieping beslissen. Zo is er altijd de optie om de vloer te betegelen. Dit ziet er vaak erg stijlvol uit en het is makkelijk schoon te dweilen als het vies wordt. Maar de stenen vloer is wel vaak koud om op te lopen, dat is natuurlijk voor de warmte liefhebbers onder ons een flink nadeel.

Daarnaast kun je kiezen voor tapijt. Een tapijtje op de vloer zorgt voor een comfortabel loopvlak die vaak lekker zacht is. Het is ook lekker warm en het werkt zowel isolerend als geluiddempend. En zeker het tweede punt maakt dit erg geschikt voor bijvoorbeeld het loopvlak van trappen. Het schoonmaken van tapijt is dan weer een ander verhaal. De stofzuiger komt er wel doorheen, maar als er een vloeistof overheen valt wordt het een lastig verhaal.

Dan komen wij bij de 3e, en meest populaire keuze, Laminaat. Een laminaten vloer ziet er als het goed gelegd is strak en mooi uit. Laminaat is hout en werkt daarom beter isolerend dan steen, waardoor je geen koude voeten zult krijgen. Ook is het redelijk goed schoon te houden. Alleen moet je wel uitkijken met vloeistoffen als rode wijn.

Laminaten vloeren? Ja doen!

Een laminaat vloer ziet er strak en mooi uit, isoleert de warmte, en is tamelijk goed schoon te houden. Schaf daarom nu je laminaat vloer aan mits het goed bij je interieur past. De houten vloer laat je woonkamer stralen, en wellicht ook andere kamers in je huis. Zodra de laminaat vloer er in ligt, kun jij je weer volledig focussen op al die andere binnenhuizen architectuur.