Een webshop beginnen? Zo pak je dat aan!

Ben je val plan om een eigen webshop te gaan starten? Dan is het belangrijk om te kijken naar de verschillende mogelijkheden die er zijn. Wat ga je verkopen/aanbieden? Op welke doelgroep ga je je richten en met welke toepassingen ga jij jouw webshop opstarten? Zorg er in alle gevallen voor dat je webshop schaalbaar wordt opgebouwd. Wanneer je dit doet maak je het voor jezelf in de toekomst makkelijker. Benieuwd naar onze tips? Lees dan zeker verder.

Software

Welke software ga je voor jou webshop gebruiken? Dat is soms een lastige keuze. Wij raden het aan om voor een open source webshop software te kiezen. Ga bijvoorbeeld gebruik maken van PWA in combinatie met Magento 2. Hiermee kan je alle kanten op en zit je niet vast een een gesloten systeem. Zeker wanneer je uiteindelijk wilt gaan groeien met jouw webshop. Het is hierin belangrijk dat je kijkt naar de verschillende mogelijkheden die er zijn. 

Betaling

Uiteindelijk wilt u misschien uw eigen online winkel beginnen om verkopen te genereren. Het kiezen van de juiste betaalmethode voor de klant speelt hierbij een belangrijke rol. Consumenten kiezen graag tijdens het bestelproces de betaalmethode van hun voorkeur. Als deze optie niet is opgenomen in de lijst met betaalmethoden van uw online winkel, is de kans groter dat consumenten het bestelproces niet kunnen voltooien. Het is dus een gemiste kans. Daarom is het raadzaam om vanaf het begin meerdere online betaalmogelijkheden aan te bieden. Zoals Ideal, PayPal, achteraf betalen, VISA-kaart, Mastercard, Maestro, Bankcontact, Mr. Cash, Giropay en nog veel meer.

Doelgroep bepalen

Het definiëren van uw doelgroep vereist een zorgvuldige selectie. Een goede doelgroepanalyse draagt ​​hier aan bij. Wie wil je precies bereiken? En met welk doel? De kunst is om je doelgroepen duidelijk af te bakenen, zodat je opdrachtgevers, kandidaten of medewerkers zich echt uitgedaagd voelen. Als je je doelgroep te breed houdt, worden al je uitingen te algemeen. Je lijst met doelen lijkt misschien lang, maar uiteindelijk schiet je met hagel en raak je eigenlijk niemand. Zo is de doelgroep jongeren  te algemeen. Door deze doelgroep toe te wijzen aan volwassenen van 21 tot 45 jaar, kun je  je product of dienst veel gerichter in de markt zetten. En u kunt zelfs segmenteren op opleidingsniveau, locatie, gezinssamenstelling en meer. Het is daarom beter als je een klein deel van je doelgroep hebt waar je specifiek je marketing  op richt, dan een groot aantal waarmee je echt niemand bereikt.